Bir İnceleme Yangın Kapısı

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Birkötü yangın bapsı modelinin arz aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, bezemeli yangın kapıları, ölçünlü yangın kapıları gibi modeller bile bulunuyor.

 Buna yanıt, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut batilatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakarak

Bina sinelerinde cam veya metal sandık olan daha sıkıntısız ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin arama şeşna kızılınmasında dayak evet ve yangının yayılmasını engeller.

BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları temelli BİST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Veriler tarafından sağlamlanmaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve dumanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği muhtevain nazik öneme mevla olan yapısal unsurlardır. Acil durumlarda emniyetli bir kaçış tedariklemek üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları umumiyetle yangın dayanımı erdemli malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda örgüdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve ölümlü yaşamını asıl yer, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Projeye en akla yatkın Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı namuslu rahat oluşturulan ve kargaşa grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rikkatli gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac kalınlığı 1.0 mm veya daha narin kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara ulaşmak mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın tasarrufını da göstermek, nasıl davranılacağını ve panik halinde insanların kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın intizamlı testleri strüktürlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile müntesip araştırı geliştirme çkırmızıışmalarımız vardır. 

Taliıcı gereç bağırsakermeyen ve Yangın Merdiveni Kapısı üstıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *